De geschiedenis van Kerkstraat


Het pand waar ons gastenverblijf zich in bevindt is een van de oudste huizen in de Kerkstraat. Met haar dubbele huisnummers (eigenlijk zijn we nummer 74-76) is de eerste steen van de Scheve Deur al in 1678 gelegd. Dat dubbele huisnummer komt omdat op de plek waar u nu uw kopje koffie in de zon drinkt in de tuin, vroeger een school stond. Deze is begin 19de eeuw afgebroken. Tegenover ons vindt u nu Café De Doppe, ook een van de oudste boerderijen van de straat.


De Kerkstraat, vroeger de Nieuwestraat, was en is nog steeds de hoofdstraat van het 4500 inwoners tellende stadje. 

Kerkstraat richting Voorpoort

In de omgeving

Bloemencorso Vollenhove

De jaarlijkse bloemencorso op de 4e zaterdag in augustus in Vollenhove is een groots evenement en trekt bezoekers uit de wijde omgeving. De route van de Corso gaat door de straat van De Scheve Deur langs, dus je zit op de 1e rij in de tuin!

Giethoorn

Een dagje uit naar het Hollands Venetië Giethoorn maar niet in de drukte willen overnachten? Het centrum van Giethoorn is op 12 km afstand en dus de perfecte afstand voor een dagje uit. 

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit bijzondere nationale park ligt om de hoek bij De Scheve Deur en is het grootste laagveenmoeras gebied van West-Europa. Vanuit het gastenverblijf fiets je zo het nationale park in!

Waterloopbos

Het Waterloopbos in de Noordoostpolder was ooit het laboratorium voor allerlei bijzondere waterwerken in Nederland en de rest van de wereld. Het Waterloopbos huisvest ook het bijzondere landart kunstwerk "Deltawerk//" van

Atelier de Lyon/RAAAF

Zuiderzeeroute

Deze bijzondere fietsroute langs het IJsselmeer gaat dwars door Vollenhove. De Scheve Deur is de perfecte pitstop tijdens de fietsvakantie. 

Wandelroutes

Vanaf ons gastenverblijf wandel je zo Nationaal Park de Wieden in. Volg een van de uitgezette wandelroutes die voor de deur staan aangegeven of ga op avontuur en sjouw de Moespot door.